Het is tijd om géén slachtoffer

meer te zijn van narcisme

Het is eindelijk tot je doorgedrongen dat je te maken hebt met een narcist, die al jarenlang bezig is geweest met het geestelijk mishandelen van jou. Je beseft nu dat het niet aan jou heeft gelegen.

Wat je mogelijk nog niet weet, is dat ontsnappen aan een narcist veel geduld vergt. Maak niet de fouten die vaak gemaakt worden, maar informeer jezelf. Gelukkig is er veel informatie beschikbaar en zijn er goede hulpverleners, vaak ervaringsdeskundigen.

Je hebt een plan van aanpak nodig, hoe klein en simpel dit ook mag zijn. Realiseer je dat jouw omgeving ook door de narcist wordt gemanipuleerd en dat je vaak je verhaal doet tegen de verkeerde mensen. Zorg ervoor dat je alles documenteert en eventueel opschrijft wat er allemaal is gebeurd.

Je bent als slachtoffer uitgekozen

Vaak beseffen slachtoffers van narcistisch misbruik niet eens dat ze te maken hebben met een narcist. Ze worden langzaam in een web van manipulatie getrokken, waarbij ze vaak geloven dat alles aan henzelf ligt.

Narcistisch misbruik kan jarenlang doorgaan en maakt dagelijks nieuwe slachtoffers. Verborgen narcisten kunnen zelfs hun slachtoffers tot zelfdoding aanzetten. Ze gaan meedogenloos te werk en zullen nooit stoppen, altijd doorgaan met hun verschrikkelijke manipulatietechnieken.

Gelukkig zijn er herkenbare patronen die bij elke vorm van narcisme duidelijk zijn. Met de juiste hulp is er altijd een uitweg. Daar willen we ons op richten en naast informatie bieden we op onze website meerdere hulpkanalen aan. Het is tijd om niet langer het slachtoffer te zijn.

DE RAMPZALIGE IMPACT OP KINDEREN

BESCHERMING TEGEN NARCISTISCH MISBRUIK

Het is met een zwaar gemoed dat we het meest hartverscheurende onderwerp op onze website bespreken: “Onschuldige kinderen die slachtoffer zijn van narcistisch misbruik”. De gevolgen hiervan zijn verwoestend en kunnen een levenslange impact hebben. Helaas schiet de hulpverlening vaak tekort in het begrijpen en aanpakken van dit complexe probleem. Deze kwetsbare zielen worden blootgesteld aan zieke narcisten met een verwoestende persoonlijkheidsstoornis, of het nu hun eigen ouders, grootouders of andere kwaadaardige individuen zijn. Het is onze heilige plicht om kinderen te beschermen tegen de verwoestende gevolgen van narcistisch misbruik.

De machteloosheid van een kind in deze situatie is hartverscheurend, want begrip is ver te zoeken. Vaak dringt het besef van de gruwelen die hen zijn overkomen pas vele jaren later door, wanneer de schade al is aangericht.

Als je ooit getrouwd bent geweest met een narcist en samen kinderen hebt, ben je maar al te bekend met de voortdurende manipulatie en controle die de narcist uitoefent, zelfs na een scheiding. Als mede-slachtoffer is het jouw diepste wens om je kinderen te beschermen tegen de geestelijke marteling waar zij onder gebukt gaan. Maar al te vaak sta je er echter alleen voor, worstelend met deze overweldigende taak.

Narcisme en kinderen vormen een van de meest pijnlijke realiteiten, waarbij een ouder met een narcistische persoonlijkheidsstoornis betrokken is. We willen de schrijnende verhalen en gebeurtenissen delen, doordrenkt met de rauwe emoties van de slachtoffers, om een dieper begrip te creëren en mogelijke oplossingen aan te reiken. Onze missie is om recht te doen aan het immense leed en de persoonlijke pijn die deze kinderen hebben moeten doorstaan. Samen streven we naar een wereld waarin zij veilig en vrij kunnen opgroeien, ver weg van de klauwen van narcistisch misbruik.

Help ons kinderen te beschermen tegen de verschrikkelijke trauma’s die narcisten hen opleggen. Samen kunnen we een einde maken aan deze onacceptabele realiteit. Ontdek de schokkende waarheid door middel van waargebeurde boeken over narcistisch misbruik van kinderen. Laten we hun stemmen horen en zoveel mogelijk mensen bewust maken van de verwoestende impact op hun levens.