Narcistisch Misbruik…. Ook ons gevecht!

Na langdurig misbruik door een narcist, raak je verstrikt in hun web van leugens. Achter het masker van de narcist kom je vaak hun ‘flying monkeys’ tegen, die de narcist voor hun eigen gewin als hulpmiddel inzetten. Het slachtoffer kan zich hier bijna niet tegen wapenen. Net zoals jijzelf nauwelijks kunt geloven wat je is overkomen, worden ook instanties door de narcist misleid. Narcisten proberen het slachtoffer in een kwaad daglicht te stellen, en helaas trappen hulpverleningsinstanties hier vaak in. Door hun beperkte tijd voor onderzoek en een gebrek aan bekendheid met narcistische persoonlijkheidsstoornissen blijf je vaak alleen en hulpeloos achter, zonder te weten hoe je aan de greep van de narcist kunt ontsnappen.

Spoedig plaatsen we hier linken voor slachtoffers & hulpverleners

Ervaringsdeskundige hulpverleners die dit doorzien en je ondersteunen, zien de narcist ook veranderen in hun richting. Niet alleen het slachtoffer is het doelwit van de narcist. Vanaf het moment dat de narcist doorheeft dat de hulpverlener het spel door heeft, worden deze ook het doelwit van de narcist. Helaas krijgt ook bijna iedere hulpverlener hiermee te maken. Als slachtoffer van een narcist dien je te begrijpen dat hulpverleners zich hiertegen moeten beschermen.

De ‘aanpak’ van het hulptraject dat ieder slachtoffer van narcistisch misbruik verdient, wordt ingeschat door de hulpverlener. Hiervoor is niet alleen ervaringsdeskundigheid van de narcistische persoonlijkheidsstoornis nodig, maar ook een gedegen kennis van hoe om te gaan met de gevaarlijke narcist. Dit is een van de redenen dat de hulpverlener zijn privé situatie totaal buiten hun praktijk houden. Voel je als slachtoffer hierdoor niet afgewezen.

Er is méér nodig om hét te stoppen

POLITIE - JUSTITIE
POLITIE - JUSTITIEHulp bij uw veiligheid
Onze politie kan helaas niet die aandacht geven aan alle schrijnende gevallen van narcistisch misbruik. Ze zijn zwaar onderbezet en beschikken (vaak) niet over de juiste kennis. Te vaak wordt u doorverwezen terwijl u gevaar loopt. Besef dat u zelf de voornaamste schakel bent in uw veiligheid. Bij bedreigingen en/of mishandeling moet u actie ondernemen. Wij gaan je helpen met informatie!
JURIDISCHE ONDERSTEUNING
JURIDISCHE ONDERSTEUNINGZoek de juiste juridische hulp
Bijna alle wetsondersteuners dragen uit dat ze bekend zijn met het begrip narcisme. De praktijk wijst echter duidelijk anders uit. Dat we dit plaatsen zal onze reputatie mogelijk aantasten, maar we kiezen hier zelf voor. Onder specialisten en ook advocaten bevinden zich heel veel narcisten. U loopt hierdoor het risico dat uw ‘zaak’ niet de hulp krijgt die nodig is.
ZELFVERDEDIGING
ZELFVERDEDIGINGPersoonlijke hulp gaat verder.
Nee, u hoeft niet naar de sportschool. Als u slachtoffer bent van (geestelijke) mishandeling door een narcist verdient u de juiste hulp en begeleiding. De juiste hulp bij uw angsten en de oplossingen bespreken met specialisten is ook hier zoeken naar de speld in de hooiberg. Er lopen teveel narcisten rond die geen opleidingen hebben genoten en u tegen ‘geringe’ vergoedingen gaan helpen.