DE VERBORGEN NARCIST

Deze narcist verandert in je relatie van lief, aardig en behulpzaam naar een waar monster. Hij of zij is echter naar de buitenwereld altijd dezelfde lieve, aardige en vooral behulpzame persoon. Ze zijn ware meesters in het verborgen houden van hun “echte” en ware gezicht. Je ondergaat (geslepen en manipulerend) hun vaste fases en loopt geheel vast. Eenmaal in hun “macht” maak je geen kans meer.

Hierdoor kom je in een slopend en georganiseerd isolement waarbij je gaat twijfelen aan jezelf. Dit komt door de gaslight technieken en het constante manipulerende spel wat de narcist met je speelt. Het ligt NIET aan jou.

De narcist gaat jou beschuldigen en gaat jou en je contacten zo bewerken en behandelen dat je géén uitweg meer ziet. Je kennissenkring wordt al geruime tijd door de narcist bepaald en je staat er te vaak alleen voor.

De verborgen narcist ziet zichzelf nooit als zijnde “De Narcist”. Het ligt nooit aan hun en ze mankeren ook niets, waardoor ze voor hulpverleners niet te behandelen zijn. Ze leven van slachtoffer naar slachtoffer.

De verborgen Narcist verandert niet

Nee, jij bent diegene die zich aan blijft passen aan de gebruiksaanwijzingen van jouw Narcist. Deze komt in je leven en “verovert” je met alles wat hij (of zij) in zich heeft. In deze liefdevolle kennismakingsperiode (Love bombing) speelt jouw Narcist alles mee en maakt het op alle manieren naar je zin. Je denkt de ware gevonden te hebben, wat ook zou zijn als het op allemaal vol te houden was voor de Narcist. Er breekt een geweldige tijd voor je aan. Deze eerste periode kan jaren duren en zal jij nooit meer vergeten. De Narcist echter ook niet en bouwt haar “eigen” foute waarheid op. Ze gaat deze periode tegen je gebruiken. Als ze je eenmaal “binnen” hebben begint de ellende, vaak zonder dat je het beseft. Op alle gebieden begint hij (of zij) achter haar masker uit te komen, maar alleen in jullie persoonlijke leven.

Manipulatie en “gaslighting”

Je Narcist houd de leugens en het bedrog niet meer vol en begint aan de tweede fase. Alle leuke dingen die je met hem (of haar) hebt gedaan blijken anders te zijn. Je hield bijvoorbeeld allebei van garnalen en oesters. Nu verteld ze ineens dat ze daar nooit van heeft gehouden en dat ze dit (al die tijd) moest eten van jou. Alle sport activiteiten worden anders, je liefdesleven gaat totaal onderuit, alle interesses zijn totaal verandert. Het verhaal dat we samen een gele auto mooi vonden, blijkt zelfs niet waar te zijn. Idioot, ik vond die nooit mooi, jij wel. Je gaat aan jezelf twijfelen en krijgt héél veel discussies, welke voor de Narcist voeding is. Dit heeft de Narcist nodig. Je wordt zo gemanipuleerd met constante kleinigheden, zoals het bewust inspelen op jou twijfels en ze te versterken. Je wordt steeds meer bewerkt en gaat luisteren naar de Narcist, om die leuke begin periode weer terug te krijgen. Yes, de Narcist speelt het spel. Alles ligt aan jou, nooit aan de Narcist en je begint het zelf te geloven. In deze periode treed de verborgen Narcist naar buiten en gaat de vrienden, familie en kennissen van je bewerken. Jij wordt afgeschilderd als een verschrikkelijk persoon met veel ziektes en gebreken. Jij bent het die de Narcist geestelijk mishandeld en hulp nodig heeft. De Narcist misbruikt alle vertrouwelijk informatie van je om het vertrouwen bij JOUW vrienden te winnen en speelt de rol van het slachtoffer. Je staat op een gegeven moment alleen en wordt dagelijks (constant) geestelijk gemanipuleerd, bedrogen en vooral geestelijk mishandeld (of meer). Je bent in die periode zo kwetsbaar dat je echt denkt dat het aan jou ligt en zoekt hulp, waarbij jou Narcist ervoor zorgt dat je hulp niet gaat lukken. De constante manipulatie en het gebrek aan een normaal leven eisen zijn tol en je krijgt suïcidale gedachtes. Jou Narcist gaat je niet helpen, integendeel. Hopelijk zien jouw hulpverleners de gevaren en gaan je helpen.

Afscheid nemen van De Narcist

Als je bovenstaande periode doorkomt, merk je langzaam aan dat je Narcist allang bezig is met de volgende periode, waarbij jij extreem misbruikt gaat worden.  Je Narcist heeft genoeg van jou. In de zieke geest van de Narcist geloven ze echt zelf dat alles aan jou ligt. Zelf zeggen ze tegen iedereen die het horen wil, wat ze allemaal al niet meegemaakt hebben met die vele foute mensen in hun leven. Dit spiegelen en misbruiken van waarheden kunnen ze als de beste. Je begint te beseffen hoe het echt zit en voelt je zo dom en hulpeloos. Gelukkig is dit vaak de ommekeer en kun je beginnen aan het ontsnappen aan de Narcist. Dat wordt je op alle manieren zwaar en moeilijk gemaakt. Tijdens deze periode wil jij het netjes oplossen en op een eerlijke manier de wederzijdse problemen gaan bespreken. Daar maak je de volgende denkfout WEER. Een Narcist is alleen met zichzelf bezig, alle problemen komen alleen door jou en daarvoor gaat de Narcist je genadeloos afstraffen. Ben je getrouwd met een Narcist, dan ga je een periode in waarin de Narcist iedereen blijft manipuleren en gebruiken tegen jou. Een simpele uitziende echtscheiding wordt hierdoor een zware vechtscheiding, die jaren kan duren. Mocht je kinderen hebben dan worden die ook gebruikt door jouw Narcist. Ook tijdens deze periode, waar je de Narcist inmiddels doorhebt en alle leugens en bedrog begrijpt sta je nog steeds alleen. Begrijp dat je géén enkel voorstel kunt doen wat goed genoeg is voor jouw Narcist. Neem je tijd en doe leuke dingen voor jezelf en bouw een leven op waar je de Narcist niet meer toelaat. Deze heeft NOOIT van je gehouden en zal dat ook nooit kunnen. De Narcist is allang op zoek naar het volgende slachtoffer. Dit LOT zal de Narcist altijd met zich meedragen en niet beseffen.