Hulp Groepen

Welkom op deze pagina, waar u een verzameling vindt van waardevolle linken en adressen van organisaties die gespecialiseerde hulp en ondersteuning bieden aan slachtoffers van narcistisch misbruik. Hier kunt u rechtstreeks toegang krijgen tot hun websites en social media kanalen, waardoor u directe hulp en informatie kunt verkrijgen die aansluit bij uw specifieke behoeften en uitdagingen.

We staan open voor uw opmerkingen, aanvullingen en persoonlijke ervaringen. We waarderen uw bijdrage en willen graag van u horen. Samen kunnen we bouwen aan een betere ondersteuning en een sterke gemeenschap voor slachtoffers van narcistisch misbruik.

Klik op de logo’s voor

de rechtstreekse link

ZELFMOORD PREVENTIE 113
ZELFMOORD PREVENTIE 1130800-0113
Denk je aan zelfmoord? Neem dat serieus en loop er niet mee rond. Je kan altijd contact opnemen met onze hulpverleners. Bijvoorbeeld om je gedachten te delen. Of je gepieker even te onderbreken. Onze hulplijn is dag en nacht voor jou bereikbaar. Je kan met ons bellen of chatten, wat jij zelf het prettigst vindt. Uiteraard zijn de gesprekken anoniem en vertrouwelijk.
SLACHTOFFERHULP
SLACHTOFFERHULP0900-0101
Slachtofferhulp Nederland ondersteunt in heel Nederland slachtoffers bij het verwerken van een gebeurtenis en het, waar mogelijk, herstellen dan wel verlichten van de materiële en immateriële schade. Zij zijn er gratis voor slachtoffers, nabestaanden, betrokkenen en getuigen van misdrijven, verkeersongevallen en calamiteiten en voor achterblijvers van vermiste personen.
MANNENMISHANDELING
MANNENMISHANDELING0800-3100031
Word jij mishandeld of bedreigd? Om het geweld te stoppen is het belangrijk om hulp te zoeken. Wij weten dat het ontzettend lastig is om uit een gewelddadige situatie te stappen. Het kan zijn dat jij je schuldig voelt of veel schaamte ervaart voor de situatie. Ook als man kan je slachtoffer zijn van lichamelijk, psychisch en seksueel geweld. Wij kunnen je helpen om de negatieve spiraal van geweld te doorbreken.
FONDS SLACHTOFFERHULP
FONDS SLACHTOFFERHULPCoach Councelor Schrijfster
Fonds Slachtofferhulp zet zich als onafhankelijke, maatschappelijke organisatie al meer dan 30 jaar in voor slachtoffers in Nederland. Ons doel is dat álle slachtoffers de juiste hulp ontvangen, na een traumatische ervaring. Zodat zij een leven kunnen leiden dat niet in het teken staat van slachtofferschap. Op basis van eigen veerkracht én met de juiste hulp.
CENTRUM SEXUEEL GEWELD
CENTRUM SEXUEEL GEWELD0800-0188
Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) biedt dag en nacht hulp aan iedereen die een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Artsen, verpleegkundigen, politie, psychologen, maatschappelijk werkers en seksuologen werken samen om goede zorg te bieden.
DEPRESSIE VERENIGING
DEPRESSIE VERENIGING088-5054334
Als je een depressie hebt, helpt het om te praten met lotgenoten. Dat heeft een simpele reden: écht begrip vind je vooral bij mensen die weten wat je meemaakt.
Zij zetten hun eigen ervaringen in om anderen iets van onschatbare waarde te kunnen bieden: herkenning en begrip.
VEILIG THUIS
VEILIG THUIS0800 2000
Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, zowel aan slachtoffers, plegers, omstanders als professionals. Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben.
DE LUISTERLIJN
DE LUISTERLIJN088-0767000
Bellen met onze telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Al meer dan 60 jaar weten mensen de Luisterlijn te vinden. Want praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Wij geven je even dat steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.
STICHTING MIND
STICHTING MIND0900-1450
MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland. MIND is er voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met psychische klachten: jong en oud, patiënt en naasten, kind en ouders, lichte klachten en ernstige problematiek.
MELD MISDAAD ANONIEM
MELD MISDAAD ANONIEM0800-7000
Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Je hebt informatie over ernstige criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet.
SAFE WOMEN
SAFE WOMEN
Wij willen jou en andere vrouwen die in een moeilijke situatie zitten helpen. Partnergeweld is erg heftig, maar je bent niet alleen en er is hulp mogelijk. Op de SAFE website vind je o.a.:Informatie over relaties en partnergeweld en over hoe je veiliger kan zijn.
HET JURIDISCH LOKET
HET JURIDISCH LOKET0800-8020
Op onze website helpen we iedereen met juridische informatie, tips en voorbeeldbrieven. Vallen uw inkomen en spaargeld onder een bepaalde grens? Dan kunnen wij u ook persoonlijk verder helpen.