AUTEUR:  “ESTER WIJNEN”

Over de auteur

Ester Wijnen Spreekt geeft stem aan de ervaringsverhalen van de survivors van (ex-)partnergeweld.

Het onderwerp is urgent en heeft aandacht nodig. Om het weg te halen uit de sfeer van schuld en schaamte. Om slachtoffers te beschermen die nog te maken hebben met een gewelddadige ex-partner. Om verbeteringen aan te brengen in het systeem van hulpverlening en rechtspraak, waar kinderen onderdeel zijn. Om vrouwen en mannen te helpen met heling en herstel.

Met bevlogenheid, wijsheid en zachte kracht help ik mensen om verder te komen. Met verwerken en het opruimen van oude resten, het hernemen van je autonomie en het opnieuw glans geven aan je leven. Als je met mij werkt dan krijg je rauwe en pure eerlijkheid. Omdat ik erin geloof dat heling gaat over de werkelijkheid aankijken, precies zoals die is. Ik ben je gids en getuige, ik sta naast je en loop met je mee.

Inkijk

Ester Wijnen vertelt het héle verhaal

Twee keer begon Ester Wijnen een nieuw leven: in 2004, toen ze na acht jaar uit haar gewelddadige huwelijk durfde te stappen, en nógmaals in 2020, toen ze haar verhaal via platform LinkedIn deelde en daar een ongekende storm veroorzaakte. Nu zet ze de volgende stap met haar langverwachte boek. Jij bent het probleem leest soms als een thriller, maar het is vooral een inspirerend levensverhaal over huiselijk geweld, persoonlijk leiderschap, autonomie en bewustzijn.

Ester raakt duidelijk een snaar, in een tijd waarin huiselijk geweld, mede door de coronacrisis, hoog op de agenda staat en femicide (en de rol van partners en ex-partners daarin) ook in Nederland als een serieus probleem wordt erkend. In een kwestie van maanden groeide Ester uit tot de stem en het gezicht van een beweging die zich inzet voor de strijd tegen deze fenomenen. In Jij bent het probleem vertelt Ester het hele verhaal achter de korte boodschap die vorig jaar zoveel losmaakte. Het is een voor velen herkenbaar boek dat duidelijk maakt dat geweld in vele vormen komt, dat ervan wegvluchten niet makkelijk is en dat het zeker niet automatisch ophoudt als de relatie wordt beëindigd.