Narcisten verwoesten levens

Ik ben slachtoffer van een vrouw met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Deze narcist heeft vele levens verwoest, waaronder dat van mijn gezin, met verschrikkelijke gevolgen. Gedurende zestien jaar was er sprake van stalking, wat zijn tol eiste en ons gezin uiteen deed vallen. Mijn man werd vele jaren misbruikt door haar, maar dat was niet genoeg voor haar. Ze zorgde er zelfs voor dat ons kerkelijk huwelijk werd ontbonden door drie kerkelijke rechters. Vervolgens liet ze hem een autobiografie schrijven waarin ik als boosdoener werd afgeschilderd en zij als slachtoffer. Na het veroorzaken van een enorme berg ellende vertrokken ze beiden naar Spanje, ver weg van al haar leugens.

Het oppakken van mijn leven daarna was bijna onmogelijk, en ik belandde zelfs in een volgende valstrik. Het leek maar niet op te houden. Onwetendheid en zelfverwijt brachten me geestelijk aan de rand van de afgrond. Vooral het feit dat ik en mijn gezin tientallen jaren niets begrepen van narcisme heeft ons fataal getroffen. Ik ben blij dat mijn gezin het heeft overleefd en eindelijk verlost is van de grootste nachtmerrie in ons leven. Ik begreep eenvoudigweg niet wat narcisme was en gaf mezelf onterecht de schuld. Ik heb ervaren dat je bij narcistisch misbruik vrijwel altijd alleen staat en dat de hulpverlening vaak tekortschiet. Dat accepteer ik niet meer.

We gaan ervoor

Elke dag leer ik meer over narcisme en begrijp eindelijk dat wat mij is overkomen niet mijn schuld was. Het is verbazingwekkend hoe weinig mensen zich bewust zijn van de schade die een verborgen narcist kan aanrichten. Mijn noodkreten werden genegeerd, maar de leugens van “mijn narcist” werden geloofd. Dat is het probleem waartegen slachtoffers van narcistisch misbruik bijna altijd tegen aan lopen.

Ik heb alles van me afgeschreven in mijn boek (pseudoniem) met de hulp van de juiste mensen. Mijn basis kennis was beperkt. Gelukkig kom ik goed uit de voeten met ChatGPT en andere intelligente hulpmiddelen. Vanwege mijn gebrek aan kennis over narcisme is het idee van de specialistenpagina “Mijn Narcist” ontstaan. Ik ben vastberaden om slachtoffers van narcistisch misbruik een stem te geven. Het idee begint nu eindelijk vorm te krijgen en ik ben trots dat ik meerdere slachtoffers heb kunnen overtuigen om hun schrijnende levensverhalen te delen. We kunnen dit echter niet alleen, help je ons mee?