AUTEUR:  “CONSTANTIA DE GIER”

Over de auteur

Geboren op 14 juni 1965 in Bornem, ben ik opgegroeid aan de rustige oevers van de Schelde in Sint-Amands. Ik heb twee oudere broers en een halfbroer, die allemaal ouder zijn dan ik. Helaas zijn mijn moeder, vader en stiefvader al geruime tijd geleden overleden. Als gevolg van de gezinsproblemen had ik nooit geleerd wat ware liefde was. Ik was gefocust op mijn ouders en hun worstelingen. Ik idealiseerde de samenleving en zag overal het goede in. Door de ervaringen ontwikkelde ik boulimie. Verdriet was vaak aanwezig en tijdens piekmomenten leek het soms weg te zijn. Maar uiteindelijk kon het de melancholie van mijn onvervulde verlangens niet helen.

Mijn levensbenadering

Mijn benadering van het leven is gebaseerd op rationaliteit en bewijs. Nieuwe informatie wordt zelden afgewezen en ik ben bereid om mijn mening te herzien als dat nodig is. Ik neem de tijd om diepgaand onderzoek te doen voordat ik mijn mening geef over een bepaald onderwerp. Ik geloof dat we voortdurend in groei zijn en dat nieuwe informatie die ons naar een hoger bewustzijn leidt, op het juiste moment op ons pad wordt gezet.

Inkijk “De duistere kant van traumabinding”

Stap binnen in een duizelingwekkende verkenning van de menselijke psyche met “De Duistere Dans van Traumabinding: Liefde Geboren uit Mishandeling”. Door een poëtische lens onderzoekt dit werk de verstrengeling van liefde, misbruik en de complexe dynamieken van traumabinding.

Waarom raken sommige mensen verstrikt in cycli van emotioneel misbruik, zelfs als ze er keer op keer onder lijden? Hoe vinden manipulatie en misbruik hun weg in relaties, vooral als narcisten of personen met een borderline persoonlijkheidsstoornis betrokken zijn? Duik diep in de ware oorzaken van traumabinding en krijg inzicht in de complexe psychologische mechanismen die aan deze verbindingen ten grondslag liggen.

Met diepgaande inzichten, levendige metaforen en een heldere schrijfstijl gidst dit boek de lezer door de schaduwen van misbruik en onthult het de verontrustende, maar ook bemoedigende, aspecten van de menselijke geest. Van de subtiele trucs van narcistische manipulatie tot de pijnlijke ervaringen van degenen met borderline persoonlijkheidsstoornissen, dit werk biedt een panoramisch zicht op een terrein dat vaak moeilijk te navigeren is.

Of je nu iemand bent die emotioneel misbruik heeft ervaren, een hulpverlener in het veld, iemand met een persoonlijkheidsstoornis, of gewoon een lezer die gefascineerd is door de complexiteiten van menselijke relaties en psychologie, “De Duistere Dans van Traumabinding” is een essentieel werk dat zowel zal ontroeren als informeren. Het is niet alleen een analyse van de donkerste hoeken van de menselijke geest, maar ook een getuigenis van de veerkracht en het potentieel voor genezing en herstel.