SCHRIJVER:  “LEONIE BOUWMAN”

Over de auteur

Leonie Bouwman probeert op diverse manieren de wereld om haar heen met haar creativiteit een beetje mooier te maken. Ze is vaak in hun bewerkelijke cottagetuin te vinden. Verder quilt ze graag, schrijft ze (tuin)gedichten, vindt ze het heerlijk om de ruimtes in huis te stylen en maakt ze soms een olieverfschilderij.

Ze heeft altijd graag vrijwilligerswerk gedaan om onder de mensen te zijn en zich nuttig te maken voor de samenleving. Momenteel is ze bestuurslid van een jongerenkoor en verzorgt ze met enkele andere dames de liturgische bloemstukken voor haar kerk.

De door onze God met liefde ingezaaide mooie bloementuintjes, werden door mijn narcistische vader stelselmatig overhoop getrokken en vertrapt. Mijn vader had geen enkele interesse in hoe mooi wij als kinderen zouden kunnen opgroeien en openbloeien als hij ons de ruimte daarvoor zou gunnen. Met zijn charisma leidde mijn vader iedereen om de tuin. Wie af en toe met hem omging, kon onmogelijk invoelen hoe hij telkens over de grenzen van zijn kinderen heenging. Of invoelen hoe hij onder onze huid kroop en al onze energie bij ons wegzoog.