Narcistische Advocaten: “Een waarschuwing”

In de wereld van hulpverlening en narcisme, variëren experts van diverse niveaus. Onder hen bevinden zich ook juridische adviseurs, doorgewinterde advocaten met een glanzende carrière in de rechtspraktijk. Ze weten feilloos slachtoffers van narcisme aan zich te binden door beloften en ogenschijnlijk correct gedrag. Hun cv’s zijn vlekkeloos, en hun sociale media straalt perfectie uit, inclusief indrukwekkende kennis over narcisme. Slachtoffers ervaren het vinden van zo’n advocaat als een overwinning, vergelijkbaar met de liefkozende fase in een narcistische relatie (lovebombing).

Maar dan begint de fase van mediation, waarin jouw advocaat de regie overneemt. Achter hun façade van ervaring en kennis nemen ze beslissingen die voor jou pijnlijk zijn. Communicatie wordt moeizaam, en je merkt dat je steeds minder direct contact hebt met je advocaat. Assistenten en baliemedewerkers nemen het over, en je begint te beseffen dat er iets niet klopt. Jouw advocaat lijkt veranderd, maar dat is niet het geval. Ze waren altijd al zo. Waarschijnlijk ben je het slachtoffer van een advocaat met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, die jou misbruikt voor hun eigen narcistische behoeften.

Deze advocaten, ondanks hun drukke agenda’s, blijven hun eigen sociale media perfectioneren en blijven buiten schot. Echte, ervaren hulpverleners, vaak zelf slachtoffers van narcistisch misbruik, weten dat ze hier weinig aan kunnen veranderen. Het is een harde realiteit die slechts weinigen durven te erkennen. “Mijn Narcist” denkt dat dit anders kan. Wees alert, wees kritisch, en bescherm jezelf tegen de schaduwzijde van juridische manipulatie in de narcistische wereld.